Syntes du ikke en brownie passer ind i juletiden, så skal du prøve denne kanelbrownie med pistacie. Den er udsøgt og matcher juletiden 100%.
Ingredienser til ca. 10 stk.
- 170 gram smør
- 120 gram mørk chokolade
- 4 æg
- 1 spsk. kanel
- 220 gram sukker
- 150 mel
- 1 spsk. kakao
- 80 gram usaltede pistacienødder
- Fudge frosting
- 1½ dl fløde
- 3/4 dl sukker
- 3/4 dl lys sirup
- 40 gram lys chokolade
- 40 gram mørk chokolade
- 75 gram smør
Fremgangsmåde
Kanelbrownie
Smør og chokolade smeltes forsigtigt, og køles af.
Æg, kanel og sukker piskes indtil det er lysere og mere luftigt.
Chokoladen blandes i sukkerblandingen til dejen er ensartet.
Sigt hvedemelen og kakao i, og rør i dejen imens.
Hak pistaicenødderne groft, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en form (21×21 cm), og bag den i cirka 20 min. ved 180° på almindelig ovn.
Fudge-frosting
Mens kagen køler af laves fudgefrostingen.
Alle ingredienser undtagen smøren smeltes i en gryde ved lav varme.
Når alt er smeltet koges det op, og skal cirka koge i 20 min.
Når frostingen er blevet lidt tykkere, tages det af varmen, og smøren puttes i med det samme.
Frostingen hældes derefter på den afkølede kage, og stilles i køleskabet mindst to timer før den skal spises.
Noter
Kagen har bedst af at stå i køleskabet, og kan stå der et par dage inden den skal spises. Det vil kagen kun blive bedre af.