Trænger du til at prøve noget nyt, så skulle du tage at prøve en Gateau Marcel. Kreagrotten har lavet denne simple opskrift, så du også kan nyde denne kage.
Ingredienser til ca 12 stykker
- 250 gram mørk chokolade (80%)
- 250 gram sukker
- 250 gram smør
- 4 bgr. pastueriserede æggeblommer
- 4 bgr. pastueriserede æggehvider
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 grader.
Først klargøres formen ved at smøre den med smør og drysse lidt sukker i bunden.
Herefter lægges al chokolade og smør i vandbad hvor det langsomt for lov at smelte.
Imellem tiden blandes 175g. sukker med æggeblommer og piskes 1 minuts tid.
Herefter piskes hviderne stive, undervejs blandes det resterende sukker i.
Med en gummiskraber blandes chokolade massen som har været over vandbad, med æggeblommerne. Denne blanding vendes herefter, lidt efter lidt, i æggehviderne mens der røres med gummiskraber. Blandingen vil nu være en tyk chokolademasse.
Den ene halvdel hældes her i formen. Den stilles i ovnen hvor den skal bage midt i, i ca. 25-30 min. Resten af chokolade massen stilles i køleskabet.
Når kagen tages ud skal den køle af, og vil her falde en smule sammen. Stil den gerne i køleskabet for at blive helt kold.
Når kagen er helt afkølet, køleskabstemperatur, fordeles resten af chokolademassen ovenpå mens kagen stadig er i formen.
Lad nu kagen stå min. en times tid inden servering. Først her tages den ud af formen.
Drys evt. med kakao udover kagen som pynt.
Kan serveres med en god vanilleis og friske bær.
Tak for en super lækker opskrift- den er dejlig nem at bruge og slår aldrig fejl:-)
Har lige lavet den hvor jeg dryssede med lakrids pulver i stedet for kakao -mums! Vildt god variant, men desværre suger lakrids pulver fugt(tænk Drakula bolche;-)) Så drys på lige inden servering og spis op:-)