Macarons med chokoladeganache

Macarons me

Kreagrotten har beriget os med denne lækre opskrift på Macarons med chokoladeganache. Efter at have prøvet den, blev jeg overbevist om, at det ikke er sidste gang jeg skal spise denne.

Ingredienser til 16 stk.

Macarons:

  • 50 gram mandelmel
  • 100 gram flormelis
  • 1½ bgr. pasteuriserende æggehvider
  • 25 gram sukker

Chokoladeganache:

  • 150 gram mørk chokolade (80%)
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Blend flormelis og mandelmel sammen i en minihakker. Sigt indholdet ned i en skål og sorter de små mandelstykker fra som ikke går igennem sien.

Kom æggehvider i en skål og pisk dem, hæld sukkeret i og piske hviderne stive.
Bland nu mandelmelet i hviderne med en gummispatel af 3 omgange. Bland forsigtigt indtil du får en blank dej med en tyk konsistens.

Kom herefter dejen i en sprøjte pose med en rund tylle på ca. 1 cm. (Du kan også nøjes med at klippe tilsvarende hul i posen) Tryk nu cirkler af dej ud på en bageplade.

Bank nu bagepladen ned i bordet så luften tvinges ud af dejen. Lad den hvile i 30 minutter, mens ovnen får lov at varme til 160 grader.

Sæt piskefløde over varme i en lille gryde, bræk chokoladen i små stykker og lad dem langsomt smelte i piskefløden. Rør godt til du har en blank chokolademasse. Tag den af varmen, hæld det i en passende skål og sæt på køl.Macaron bundene bages nu i 10-15 minutter alt afhængig af ovnen.

Lad herefter bundene hvile i 10 minutter, hvorefter du forsigtigt tager dem af bagepladen.
Læg en god teske chokoladeganache på en bund og find herefter en anden bund der passer i størrelsen, og tryk dem forsigtigt sammen.

Macarons kan holde i 2-3 uger hvis de ligger i en tætlukket beholder i køleskabet.