Har du lyst til en omgang brunsviger, så er denne brunsviger et godt valg.
Ingredienser til ca. 10 personer
- 30 gram smør
- 2 dl mælk
- 25 gram gær
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- ca. 375 gram mel
Fyld:
- 100 gram smør
- 100 gram farin
- 2 spsk sirup
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde.
Bland smør og mælk sammen og rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt sammen.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
Mens du venter laves fyldet.
Kog alle ingredienserne sammen ved lav varme.
Når dejen er færdig med at hæve rulles den ud og ligges i en dyb form.
Hæld fyldet over kagen og lad den efterhæve ca. 20 minutter.
Prik huller i kage med med fingerne, så fyldet render ned i kagen
Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Hvilken mål er den form du bruger 😀