Denne opskrift på fastelavnsboller er fantastisk, så skal du bage fastelavnsboller, så bør du prøve denne opskrift.
Ingredienser til ca. 15 stk.
- 500 gram mel
- 100 gram smør
- 50 gram gær
- 2½ tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk salt
Fyld:
- 125 gram sukker
- 125 gram blødt smør
- 125 gram marcipan
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet og jævn dej, det kan være en fordel at bruge en røremaskine.
Lad dejen hæve i ½ time et lunt sted.
Imens dejen hæver, kan du blande alle ingredienserne til fyldet grundigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant og skær tern på ca. 10 * 10 cm.
Fordel fyldet på alle firkanterne.
Luk nu dejen sammen omkring fyldet og stil fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir, samlingen i dejen skal være nedad.
Lad igen fastelavnsbollerne hæve ca. ½ time.
Bag dem ved ca. 200 grader i 10 til 15 minutter.