Fudge

Fudge

Denne fudge er et rigtig godt alternativ til den hårde karamel. Den er dejlig blød og med en god karamel smag. Du kan dog ikke spise flere end et par stykker, før du har fået nok.

Ingredienser

  • 650 gram sukker
  • 2½ dl fløde
  • 50 gram smør

Fremgangsmåde

Alle ingredienser kommes i en gryde, som varmes op ved jævn varme under konstant omrøring.

Når alt sukkeret er opløst, bringes den i kog. Kogningen fortsættes, stadig under omrøring.

Når en dråbe af massen kan danne en blød kugle, på f.eks. et stykke bagepapir, er den færdig.

Nu tages gryden i varmen og placeres i koldt vand, uden at der kommer vand i massen (gryden), når massen er afkølet til ca. 50 grader, piskes den til den bliver tykkere. Hæld nu massen i en form, der er betrukket med bagepapir. Stil den koldt i nogle timer, til massen er rimelig fast og skær den i små tern.

Dine fudge er nu klar til servering.

2 thoughts on “Fudge

  1. Hej Mia.

    Det er en rigtig god blog, du har. Nu elsker jeg selv alt der har med kage og søde sager at gøre, så det er lige en blog for mig. Jeg vil lige høre, om det er muligt at anvende de former for fløde og smør, hvor der ikke er så høj fedtprocent i? – Eller skal det være de almindelige?

    1. Hej Malene.

      Det er muligt, at anvende fløde og smør med mindre fedtprocent, jeg sværger dog til de høje fedtprocenter, da jeg syntes de giver mere smag. 🙂

      Mvh Mia

Der er lukket for kommentarer.