Vandbakkelser

Vandbakkelser

Vandbakkelser er en kage, som du kan lave ufattelig mange desserter ud af. Jeg bruger den med jævne mellemrum, og med denne opskrift, er det intet problem at lave god vandbakkelser.

Ingredienser til 10-12 stk.

  • 75 gram smør
  • 2 dl vand
  • 100 gram mel
  • et nip salt
  • 3 æg

Fremgangsmåde

Start med at bringe Smør og vand i kog.

Tag nu gryden af varmen og pisk mel og salt grundigt i.

Sæt gryden på varemen igen og lad massen varme igennem ca ½ minut under omrøring indtil massen slipper gryden og ske.

Tag gryden af varmen igen og lad dejen svale mens du pisker æggene sammen i en skål.

Tag gryden på varmen og pisk æggene i dejen lidt ad gangen, sørg for at æggene er pisket godt ind i dejen før der tilsættes mere. Når dejen er sammenhængende og ensartet tages den af varmen.

Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt dejen ud i den størrelse du ønsker dine vandbakkelser skal være.

Bag vandbakkelserne på nederste rille i 25-30 minutter alt efter størrelsen. Det er MEGET VIGTIGT at man IKKE åbner ovnen de første 15-20 minutter, da vandbakkelserne så vil falde sammen og blive ødelagte.

Vandbakkelserne tages ud af ovnen når de en gyldne og lette. Hvis de bevarer faconen er de færdige, hvis de begynder at falde sammen, skal de bages et par minutter mere.