Denne hindbærtærte opskrift er super nem at gå til, og tærten er perfekt som en lækker og sød sommerkage.
Ingredienser 6-8 personer
Mørdej:
- 165 gram flormelis
- 333 gram blødt smør
- 500 gram mel
- 1 æg
Mazarinmasse:
- 150 gram marcipan
- 80 gram sukker
- 50 gram blødt smør
- 1 æg
Kransekagemasse:
- 75 gram sukker
- 50 gram pastueriserede æggehvider
- 200 gram marcipan
Andet:
- 300 gram hindbær
- usaltede pistacienødder (grofthakkede)
Fremgangsmåde
Mørdej:
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen, stop straks med at ælte når dejen er ensartet. Brug gerne en røremaskine, dette letter arbejdet.
Stil mør dejen på køl i ca ½ time.
Rul dejen tyndt ud og kom det i en smurt tærteform (gerne med løs bund).
Mazarinmasse:
Alle ingredienserne piskes sammen med en håndmikser eller en røremaskine.
Kom massen op i tærteformen.
Fordel hindbærene i formen. Tryk dem let ned i mazarinmassen.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 minutter, de skal være let gyldne.
Tag kagen ud af ovnen.
Kransekagemasse:
Bland alle ingredienserne sammen med en røremaskine.
Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt kransekagemassen ud på kagens top.
Drys med grofthakkede usaltede pistacisnødder.
Bag kagen igen ved 190 grader i ca 10 minutter.
Kagen skal være let gylden.
Hvis du har brugt en tærteform med løs form, er det nu super nemt at få kagen ud af formen.
Server kagen med cremefraiche eller flødeskum