Marcipankage

Marcipankage

Marcipan kan ikke undværes i et køkken. Jeg bruger marcipan til langt de fleste af mine kager, og dette er ikke nogen undtagelse. Disse marcipankager er super nemme at lave, og har en perfekt størrelse, der gør dem velegnet til sammenkomster med familien eller vennerne.

Ingredienser (15-20 stykker)

  • 250 gram smeltet smør
  • 250 gram sukker
  • 5 æg
  • 80 gram mel
  • 250 gram revet marcipan
  • 1½ tsk vaniljesukker

Overtræk:

  • 150 gram chokolade

Fremgangsmåde

Rør den smeltede smør og sukker grundigt sammen.

Tilsæt æg, til dejen er ensartet.

Bland mel og revet marcipan løst sammen i en skål.

bland nu marcipanmassen og æggemassen sammen og tilsæt til sidst vaniljesukker.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20*30 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter, tjek med en stegenål eller en tandstik i træ og dejen hænger ved, hvis den gør det, er kagen ikke færdig.

Når kagen er afkølet, smeltes chokoladen, som efterfølgende fordeles jævnt over kagen.

Pynt evt kagen med krymmel, sukker blomster eller lignende.

Når chokoladen har sat sig, skæres kagen i tern og den serveres med en kop te eller kaffe.