Opskrift på Ingefærdrik

Ingefærdrik opskrift

Er der en ting jeg virkelig har forelsket mig i, så er det smagen af et godt shot af ingefærdrik. Smagen af et ingefærshot er meget kraftig og stærk, hvilket øger sunshedsindtrykket betydeligt.

Jeg drikker selv et enkelt ingefærshot hver morgen til at starte dagen. Den vækker mig for alvor og gør mig klar til dagen. Ligeledes bilder jeg mig ind, at den holder sygdom væk. Hvorvidt det er tilfældet, ved jeg dog ikke.

Jeg har i lang tid købt færdiglavet ingefærshots, da det bare er enkelt til. Jeg er dog afhængig af at eksperimentere i et køkken, så jeg måtte selvfølgelig selv i gang med at brygge noget ingefærshot. Det muligør også personlige tilpasninger, hvilket jo altid er noget vi kan lide 🙂

Ingredienser til min version af ingefærdrik

 • 200 gram ingefær
 • 0,5 liter vand
 • 3 citroner

Den optimale fremgangsmåde – Kræver en slow juicer

 1. Vask ingefæren og citronerne.
 2. Skræl citronerne så meget som muligt.
 3. Kør citronerne og ingefæren igennem slowjuiceren.
 4. Tilsæt vand og rør det godt igennem.
 5. Sæt på køl.

Note:

Du må prøve dig frem med mængden af vand for at få den koncentration du ønsker. Jeg kan godt lide en ingefærdrik med kraft og smag, hvorfor jeg nøjes med 0,5 liter vand. Du kan ligeledes tilsætte sukker, hvis du ønsker lidt sødme.

Fremgangsmåde uden slowjuicer

 1. Vask ingefærden og citronerne
 2. Skær citron og ingefær i skiver – Skal IKKE skrældes.
 3. Læg ingefær og citron i en tykbundet gryde og tilsæt vand – Jeg anbefaler at lave en større potion, da 0,5 liter vand ikke vil være nok uden en slow juicer.
 4. Sæt gryden til at koge under låg ved svag varme i ca. 2 timer.
 5. Si indholdet fra gryden og kom væsken op i en kande. (Pres gerne indholdet for at få så meget smag ud som muligt.)

Du er nødt til at eksperimentere dig lidt frem, men dette er min ultimative opskrift på ingefærdrik.

2 thoughts on “Opskrift på Ingefærdrik

 1. Hej Mia..

  Jeg har også købt færdilavet ingæferd shots. De er dog dyre i længden og der er sikkert tilsat ting som ikke er særlig sundt for en.

  Jeg faldt over din opskrift og vil gerne spørge dig hvor mange portioner der er til?
  Samt hvor lang tid det kan holde sig?
  Hav en god dag.

  Mvh. Frederikke

Der er lukket for kommentarer.