Dette er en god og hurtig opskrift på et par simple valentines cupcakes. De tager virkelig ikke lang tid at lave, og de smager skønt.
Ingredienser til ca. 12 stk
- 50 gram smør
- 150 gram sukker
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 1½ tsk bagepulver
- Et nip salt
- 100 gram mel
- 20 gram kakao
- ½ dl letmælk
- 50 gram hakket mørk chokolade
Frosting:
- 100 gram blødt usaltet smør
- 300 gram flødeost
- 200 gram fed cremefraiche
- 50-100 gram flormelis (smag til)
Fremgangsmåde
Valentines cupcakes:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker grundigt sammen.
Tilsæt ægget og rør dejen sammen.
Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål og kom chokoladestykkerne op i skålen, vend chokoladen løst rundt i de tørre ingredienser.
Vend alle de tørre ingredienser skiftevis med mælken sammen med smør/sukker massen.
Når dejen er ensartet kommes den i muffinsforme, gerne silikoneforme.
Bag ca 20 minutter ved 175 grader.
Valentines frosting:
Det er meget vigtigt at smørren er helt blød, ellers klumper den i frostingen, dette ser ikke godt ud og smager heller ikke så godt.
Pisk alle ingredienser grundigt sammen og smag til med flormelis, mens der piskes i massen.
Sådan pyntes dine valentines cupcakes:
Når kagerne er helt afkølet, pyntes de med frostingen og valgfri pynt.
Her er brugt kokos farvet med frugtfarve og chokoladesnirkler.