Dette er en valentineskage, som jeg lavede til min mand sidste år, da jeg havde lidt tid og nogle ingredienser tilovers. Lad dig ikke nare af udseendet, den smager helt fantastisk.
Ingredienser til 8-10 personer
Kagen:
- 250 gram smeltet smør
- 600 gram sukker
- 4 æg
- 40 gram kakao
- 5 spsk rød frugtfarve
- 4 tsk vaniljesukker
- 600 gram mel
- 2 tsk salt
- 5 dl kærnemælk
- 2 tsk natron
Frosting:
- 100 gram blød usaltet smør
- 300 gram flødeost
- 200 gram fed cremefraiche
- 50-100 gram flormelis (smag til)
Pynt:
- Kokosmel
- Rød frugtfarve
- Chokoladesnirkler
Fremgangsmåde
Valentines kage:
Pisk smør og sukker grundigt sammen med en håndmikser eller en røremaskine.
Rør æggene dejen.
Bland kakao, frugtfarve og vanilje i en skål, rør det grundigt sammen.
Bland farveblandingen i smør blandingen, til dejen er ensartet.
Sigt salt og mel og natron sammen i en skål og rør det skiftevis i dejen sammen med kærnemælken.
Når dejen er ensartet kommes 1/3 af dejen i en springform.
Bag bundene (3 stk.) hver for sig ved 190 grader til de er gennembagte, prøv dig frem og brug en tandstik i træ til at teste og dejen stadig er klæg.
Mens bundene køler af, kan du lave frostingen.
Frosting:
Pisk smør, flødeost og cremefraiche grundigt sammen, det er vigtigt at smørren er helt blød, ellers klumper den i frostingen, dette smager ikke godt og ser heller ikke særlig godt ud..
Smag til med flormelis mens der piskes i frostingen.
Pynt:
Læg bundene sammen med frosting imellem.
Smør kagen op på siderne og toppen af kagen
Kom kokos i en skål og tilføj rød frugt farve. rør kokossen grundigt sammen med farven. Tilsæt mere farve til kokossen har en passende farve.
Tag lidt kokos i håndfladen og pres det forsigtigt op mod kagens kanter, fortsæt hele vejen rundt. Drys til sidst kokos på toppen af kagen.
Pynt kagen med chokoladesnirkler.