Vanilje twister – Dr. Oetker

Vanilje twister

Jeg fandt denne Vanilje twister i en butik sidste dag, og blev bare nødt til at købe og prøve den af. Det er nu belvet til en lille “anmeldelse” af den, da jeg ville dele min oplevelse med dig.

Vanilje twisterHvad er vanilje twister?

Vanilje twisteren er et produkt produceret af Dr. Oetker, som er kendt for at lave en masse gode, spændende og brugbare produkter til madlavning og i særdeleshed til bagning.

Vanilje twisteren er en kværn der indeholder 5 Madagascar Bourbon vaniljestænger, som har været igennem en tørrings proces og er klippet i mindre stykker. Dr. Oetker har lavet dette produkt for at man kan udnytte hele vaniljestangen, meget af smagen sidder nemlig i selve vaniljestangen, som normalt ikke bliver udnyttet til fulde.

Hvordan virker vanilje twister?

Vanilje twisteren er nem at bruge, den fungere ligesom en peberkværn så når man drejer på den mens bunden bliver holdt i vejret, kværnes der vanilje, som kan bruges til bagværk, desserter og lignende.

Desuden er det ikke nødvendigt at bruge så meget da en ½ tsk vanilje fra vanilje twisteren svarer til det samme du får ud af 1 vaniljestang.

Jeg havde lidt frygtet at den ville være lidt usikker i sin konstruktion og måske også lidt svær at få til at kværne, men denne teori blev hurtigt aflivet. Vanilje twisteren er derimod meget nem at få til at kværne og virker stabil i sin opbygning, man er ikke bange for at den går i stykker eller lignende.

Hvorfor bruge vanilje twister frem for vaniljesukker eller vaniljestænger?

Vanilje twisteren er et rigtig godt alternativ til vaniljestænger og vaniljesukker. For det første bliver hele vaniljestangen brugt, dette resultere i at der ikke går noget til spilde og man reducere sit madsplid, desuden er smagen af vanilje fremtrædende og meget lækker når hele stangen benyttes.

For det andet er den nem at bruge, særligt i forhold til vaniljestænger, det er rigtig lækkert at bruge vaniljestænger, men når de skal flækkes og kornene skal skrabes ud og mases sammen med sukker før det kan bruges, springer man hurtigt til den nemme løsning og bruger lidt vaniljesukker. Her er twisteren helt sikkert en god løsning, da man som nævnt får en god smag når hele stangen benyttes, og så skal man kun kværne et par gange og så har man den lækreste smag af vanilje i sit bagværk.

Kan vanilje twister anbefales?

Vanilje twisteren kan helt klart anbefales, den er super nem at bruge og giver en fantisk smag til dit bagværk. Hvis jeg skal nævne en ting der er mindre godt ved den, er det at den kværner over et ret stort område, det vil sige at det kan være lidt svært at ramme en ske, for at måle hvor meget der kommer i dig bagværk. Men ellers kan twisteren bestemt anbefales som et alternativ til vaniljesukker og vaniljestænger.

One thought on “Vanilje twister – Dr. Oetker

  1. Hvor købes Vanilje twisteren i Esbjerg? Har ledt så mange steder efter den, tidligere kunne den købes i Bilka

Der er lukket for kommentarer.