Vil du være Danmarks næste mesterbager?

Det er nemt at blive grebet af bage-feberen. I fjernsynet har vi længe set, hvordan Mette Blomsterberg skaber små og store kunstværker af chokoladecreme og bær med mere. Senest er det også helt almindelige mennesker, som bare godt kan lide at lave kager, der folder sig ud i programmet ”Den store kagedyst”. Det er lige til at blive helt lækkersulten af!

Få udstyret på plads

Hvis du ikke bare får lyst til smage, men faktisk også vil kaste dig ud i skabelsesprocessen selv, er det vigtigt at have nogle gode redskaber. Med den stigende trend følger også mere og mere fokus på kvalitetsværktøj til køkkenet og kagebagningen. Der er ligefrem kommet små butikker, som udelukkende handler med diverse udstyr til bagning og kagefremstilling.

En køkkenmaskine er uundværlig

Der er naturligvis stor forskel på, hvad du har brug for, alt efter hvad du ønsker at lave. Men til grundarbejdet – hvad enten det gælder kager eller brød – er det rigtig dejligt at have en god køkkenmaskine. Den kan hjælpe med at ælte dejen, og hvis du ønsker et godt brød, er æltningen ofte nøglen til at få det hele til at lykkes.

Stort udvalg

Også til kagebagning kan en køkkenmaskine være god til at røre dejen sammen. Ofte vil den også kunne piske æggehvider eller flødeskum, hvis du har brug for det. Hvis du derfor vil kigge nærmere på diverse køkkenmaskiner, er der god inspiration af hente i denne køkkenmaskine test som du kan ser her, er der noget for en hver smag og til enhver pris.

Kagekreationer kræver en del udstyr

Med en god køkkenmaskine på plads, er du klar til at kaste dig over brødbagningen. Her er der nemlig ikke helt så meget ekstraudstyr, som kagekreationerne kan kræve. Ikke hvis man gerne vil lave noget, der ligner det, som Mette Blomsterberg kan lave. Så skal der nemlig også investeres i diverse ”tutter” til at pynte kagerne, forskellige forme og udstikkere.

Find inspiration på nettet

Det er naturligvis dig selv, der sætter ambitionsniveauet, men vil du finde inspiration til flotte og lækre kager, er der uendeligt mange opskrifter og fotos at finde på nettet. Særligt er der mange bloggere, som udelukkende gør sig i kager – nogle endda kun i en særlig form for kager, fx muffins, cupcakes eller kager med chokolade.

Start fra bunden

Hvis du ikke allerede har stor erfaring i at bage kager, kan det også være en rigtig god idé at få styr på grundteknikkerne, inden du kaster dig over de større og mere krævende kager. Lær at piske æggehvider stive, at smelte chokolade – hvilket i øvrigt kan være en udfordrende proces at gøre helt rigtigt – og træn også dine smagssanser i, hvilke nuancer du kan godt kan lide.

Del med andre

Når du fornemmer, at du er klar til at rykke videre, kan du kaste dig over de større udfordringer. Og har du lyst til at dele dine erfaringer eller fotos af dine resultater, kan du jo også selv oprette en blog eller dele dem på andre sociale medier. Og hvem ved, måske ender du selv engang i ”Den store bagedyst”.

God fornøjelse