Denne bistik mandelkage er bestemt ikke noget dårligt valg, hvis du har lyst til lidt kage. Den smager fantastisk og er hurtig og nem at lave.
Ingredienser 8-10 personer
- 250 gram mel
- 40 gram gær
- 50 gram sukker
- ½ tsk salt
- 1 1/4 dl mælk
- 50 gram blødt smør
- 1 æg
Fyld:
- 200 gram smuttede mandler
- 150 gram smør
- 200 gram sukker
- 1½ tsk honning
Fremgangsmåde
Bland 150 g mel, smuldret gær, sukker, salt og mælk sammen til en jævn dej.
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 20 min.
Tilsæt nu smør, æg og resten af melet og ælt dejen til en glat smidig dej.
Lad den hæve tildækket i skålen i 20 min.
Sådan laver du fyldet til din bistik mandelkage:
Hak mandlerne groft.
Smelt smørret i en gryde og rør sukker, honning og mandler i smørret.
Rul dejen ud så den passer i din form, læg dejen i en smurt springform.
Hæld nu fyldet over dejen og bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 20-25 min.